top of page

Matfotografering

Mat, hvem er det som ikke liker det? Jeg er veldig glad i mat og synes det er spennende å se hvordan andre fotografer får til så fine bilder, som får deg til å ville spise akkurat det de fotograferer.


Med covid måtte de fleste fotografer stenge ned, men man kan ikke bare gi seg av den grunn. Å være en dyktig fotograf betyr at man må øve og lære. Som i alt annet her i verden, blir man aldri utlært i sitt fag.


Så da måtte jeg finne på noe å gjøre, for å øve siden det ikke var noen fine små mennesker innom meg.

Så da prøvde jeg meg på litt matfotografering, og så gøy det var!Det er ikke så lett som man vil tro og jeg har nok langt igjen å gå, men synes det var gøy og noe som jeg kan tenke meg å fortsette med.


Det kan fort bli litt dyrt også. Man trenger noen grunnartikler, askjetter, plater, duk mm. Se på det flotte håndmalte skjærebrettet fra 1983 jeg fant for eksempel. Når man først begynner å handle inn så kan det fort ta av. Så stopp er et ord jeg begynner å bli flink til å si til meg selv nå.


En veldig viktig ting å tenke på når du tar matbilder for deg selv er hva du skal fotografere. Jeg liker ikke å kaste mat så det må være noe jeg eller familien spiser. Det er lettest å fotografere desserter synes jeg, ostekake, browniekake, sitronterte og sånt. Det som ikke er så bra med det er at det ikke er sunt, tar jeg for mange slike bilder må jeg snart kjøpe nye og større bukser.


Så nå passer jeg på å lage "ordentlige" matretter. lol.

Hva synes dere om mitt første forsøk?
33 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page