Velkommen til vår fotograferingsguide!

Dersom du leser dette så betyr det at du enten tenker på å bruke Tara Kristine photography til å ta vare på din families minner, eller at du allerede har booket en time hos oss og tenker at det er kjekt å lese gjennom vår fotograferingsguide.

Uansett så gleder jeg meg veldig!

I denne guiden vil du å finne all den informasjon du trenger for å få oversikt over hva vi kan tilby.

Du får vite hvordan du best kan forberede deg til fotograferingen, hva du kan forvente under fotograferingen og alt om prisene våre. Du får også hyggelig informasjon om visningsgalleriet ditt.

Vi har ordnet fotograferingsguide og priser trinnvis for å gi deg den opplevelsen av en komplett fotografservice som du fortjener.

Hva får du ved å bruke Tara Kristine photography?

Rekk opp hånden dersom du har en smarttelefon, harddisk, cd-/dvd-plate eller usb-minnepinne full av bilder. Rekk også opp hånden hvis ikke et eneste av disse bildene noensinne har blitt trykt opp/eller henger på veggen. Har du begge hendene i været nå? Vi gjør alt vi kan for at ikke dette skal skje deg igjen.

Vi er en fotografvirksomhet som yter full service både med selve fotograferingen og med produktene vi leverer etterpå. Målet vårt er å sørge for at du får en fantastisk foto-shoot som gir deg varige, morsomme minner. Men vi vil også sørge for at du får trykte fotografier med en kvalitet som gjør dem til arvestykker. Vi ønsker å levere produkter som vil vare en livstid.

Nå er det slutt på å ha filer som er gjemt bort i skuffer der ingen andre kan se dem. Cirka to uker etter foto-shooten din vil du få bildene dine på ditt eget visningsgalleri og se dem for første gang. I denne tiden vil vi sammen arbeide med å lage fantastisk flotte produkter, der bildene fra foto-shooten din kan presenteres i hjemmet ditt. Det kan dreie seg om alt fra veggkunst til fotoalbumer. Vi har et bredt utvalg av produkter for å kunne imøtekomme alle dine behov.

Jeg gjetter på at akkurat nå så sier du «Men, jeg vil ha digitalfilene!» Slapp helt av, jeg har full forståelse for hvordan du tenker. Jeg setter like stor pris på digitalfiler som du gjør, (ellers ville jeg ikke hatt en stabel med harddisker stappfulle av dyrebare familieminner). Høyoppløselige digitalpakker er tilgjengelige, og du kan få dem til en lavere pris når de er kombinert med en bildesamling eller et bildesett. Bedre enn dette kan det ikke bli!

Ok, nå er det på tide å hente en kopp kaffe og bla gjennom de neste sidene. Sammen skal vi lage en minneverdig opplevelse.

Forberedelse til foto-shooten din

Gruer du deg til forberedelsene? Gruer du deg til å prøve å få barna til å smile?

Surprise! Foto-shooten din skal bli gøy!

Her er et par tips mens vi begynner å planlegge foto-shooten din. Husk at jeg er her sammen med deg gjennom hele fotograferingen, så bare slapp av og la det gå sin gang.

Location shoots – Når vi planlegger hvor vi skal gjennomføre fotograferingen din, så tenk på steder som du og din familie elsker og der dere har det mest gøy/moro. Dette kan være i bakgården, på stranda, i favorittparken eller på kjøkkenet mens dere baker. Uansett hvor det er skal vi passe på at vi får fotografert din familie mens de har det gøy.

Studio shoots – Her har vi forskjellige bakgrunner og props. Været i studioet er alltid perfekt! 

Når du skal velge antrekk så kan du slå opp i «Antrekk: hva som passer, og hva man bør unngå» -avdelingen i denne guiden, og husk at du sikkert kan bruke noe rett fra klesskapet ditt også.

Er du stresset over å skulle overtale ditt barn (eller din mann) til å smile sitt fineste smil? Slapp av, jeg tar meg av dette. Det beste du kan gjøre for å hjelpe til er å være avslappet og la meg fikse det. Jeg setter min ære i å bruke tid på å bli kjent familien din, leke og ha det moro med dem. I denne tiden vil jeg knipse diskret, men også prøve å overbevise barna om at de liker meg nok til å smile slik at vi kan få de perfekte blinkskuddene.

La bestikkelsene ligge hjemme. Vi kommer sikkert ikke til å trenge dem, og om vi gjør det så er jeg forberedt. Jeg skal ha med noe spesielt til barna etter fotograferingen. Hvis ikke de samarbeider pleier det å hjelpe når det får vite det.

Nyttig informasjon og fotograferingsguide til nyfødtfotografering

  1. Forsøk så godt du kan å holde barnet våken og utsetter mating til dere komme. Vi skjønner også at med en så liten en er det ingen forutsigbarhet på når man er sulten. Vil barnet ha mat før dere kommer kan du kanskje bare gi det “litt” og så mate det ordentlig når dere er her.
    Vi har GOD tid og det blir ikke noe stress!

  2. Kle barnet i minst mulig tøy og løs bleie, gjerne en omslagsbody og en løs bukse. Husk at stramme klær og bleier setter merker i huden som synes godt i bildene.

  3. Smokk kan være en fordel under en nyfødtfotografering. Selv om barnet ikke har begynt med smokk eller skal bruke smokk til vanlig, kan en smokk allikevel være redningen dersom barnet er urolig. Jeg anbefaler derfor å ta med en smokk for sikkerets skyld.

  4. Det blir varmt i studio, ca 28 grader, ta på dere lette klær. Det er også lurt å ta med seg litt mat og drikke dersom fotograferingen trekker ut. Jeg stille med sofaer og magasinet Reiselyst

  5. En naturlig konsekvens når barnet blir fotografert uten klær over lengre tid er uhell på tepper og props. Det er mange foreldre som blir lei seg når dette skjer, ikke tenk på det. Det er en naturlig sak som jeg som nyfødtfotograf er vant med. Teppene og alt annet som blir brukt eller sølet på blir vasket etter hvert fotoshoot alikevel. Hygene er på likt linje med sikkerhet hos meg!

Rekvisitter

I mitt studio i Moss er det et rikholdig utvalg av rekvisitter å velge fra. Alle rekvisitter er håndplukket av meg. Sikkerhet er min første prioritet når rekvisitter blir kjøpt inn.

Det er noen kunder som foretrekker sin fotoshoot uten eller minimalt med rekvisitter, det er helt i orden.

Noen har småting med seg, alt fra oldemors fine teppe eller tantes strikkede dress til noen fine luer eller klær de har fått/kjøpt. Ta gjerne med om du har lyst.

Booking

Bestilling av nyfødtfotografering bør gjøres så fort som mulig etter det første trimesteret i svangerskapet. Termindatoen din fungerer som en løs avtale helt til barnet er født. Jeg holder av en plass til deg i kalenderen med pluss/minus to uker rundt din termindato.

Når barnet er født er det svært viktig at dere gir beskjed via epost, fb eller sms så fort dere har landet og er i form til det. Dette så vi har mulighet til å sette en dato for fotograferingen mens barnet er fortsatt i sin første 10 levedager som gir de beste søvnige nyfødtebilder.

Etter de første 14 dager blir det mer våkentid for barnet og de liker godt å strekke seg. Vi får fortsatt fine bilder, men de blir ikke helt det samme som vi kan få til i de første 10 dager.

Skulle fotograferingen skjære seg underveis i studio, vil det settes opp en ny tid til dere uten ekstra kostnad.

Ta kontakt med tara@tarakristinephotography.com eller tlf: 99530466

 Antrekk: hva som passer, og hva man bør unngå.

Å velge hva du skal ha på deg til din foto-shoot kan oppleves som vanskelig.

Det å følge disse enkle tipsene vil gjøre det lett for deg å velge det perfekte antrekk for din kommende foto-shoot. Ikke glem å sjekke garderoben din først med mindre du vil bruke fotoshooten som en anledning til en shopping spree.

JA – Gjør fargevalg basert på hvor du har lyst til å henge bildene. F.eks. om du har planer om å ha en veggmontasje i stuen og din stue er dekorert i jordfarger, så velg farger som går sammen med dem.

NEI – Match. La olabukser og hvite t-skjorter være hjemme. Velg heller en fargeplan og koordiner.

JA – Lag. Jo flere lag jo bedre. Gensere, skjerf, smykker, dressjakker lager visuell interesse og føyer tekstur til bildene. Det er et supert tillegg.

NEI – Pass deg for mønstre. Ruter, prikker, blomster og striper kan være overveldende når de forekommer samtidig, men å blande et par mønstre her og der er en annen flott måte å gjøre foto-shooten mer interessant.

JA – Vær nøye med fottøy. Sko har betydning. Et par Nike joggesko blandet med et søtt par boots og pene sko kan se forferdelig ut på bilder. Prøv å holde dere til nøytrale sko for hele familien.

NEI – Ikke ha logoer på klærne. Akkurat som sko kan se forferdelig ut kan også en stor logo på en t-skjorte eller genser gjøre det. Prøv å holde deg unna sportsmerker, firmalogoer eller sitater på brystet. Dette tar fokus vekk fra familien din og drar øyet rett til t-skjorten.

JA – Vær komfortable. Særlig mamma. Velg noe du elsker og bygg resten rundt det. Bruk noe som du er komfortabel i, uansett om du sitter, står, løper eller leker. Du kommer til å takke meg senere.

NEI – Ikke bruk for mye energi på det. Ikke planlegg så mye. Du vil at familien din skal se ut som seg selv og være naturlig, så ikke stress for mye med klær. Pass heller på å ha det moro.

Etter foto-shooten

Fotograferingen er ferdig og jeg håper alle har hatt det moro. Nå blir det en spennende tid mens du venter på visningsgalleriet ditt. Galleriet ditt blir tilgjengelig innen 2 uker etter foto-shooten. Du vil få beskjed så fort det er ferdig og du kan se bildene dine for første gang. Det blir spennende.

Galleriet ditt vil være tilgjengelig i 7 dager. Her kan du sitte i fred og ro hjemme og se igjennom bildene så mye og ofte du ønsker. Ved å ha bilde-preview åpent på pc-en kan du lettere se hvilke bilder og produktvalg som vil passe best i forskjellige rom i huset. Mine favoritter er touch gallerisett, touch elegance, spring album og treasure box.

Kolleksjonene på neste side har blitt sammensatt for å gi den absolutt beste kvalitet.

Produktene vil bli fakturert med 14 dagers betalingsfrist, når fakturaen er betalt vil produksjonen bli satt i gang. Dette tar 10-14 arbeidsdager. De vil bli levert personlig (innen en 30 km radius) på en tid som passer dere eller vi kan sette opp en tid for overlevering i studioet. Digitalpakkene vil være klare for digital nedlastning innen 24 timer etter fakturaen er betalt.

Dersom visningsgalleriet utløper vil det komme et gjenåpningsgebyr.

Jeg håper denne fotograferingsguide og priser har vært informasjonsrikt og nyttig for deg. Produkt og pakke oversikt forsetter.

© 2020 by Tara Kristine Photography.

Texnestoppen 29, 1591 Sperrebotn. 99530466.

Org.nr: 911985268 MVA

Tara kristine photography. Fotograf for Moss, Vestby, Oslo, Sarpsborg, Fredrikstad, Spydeberg, Askim, Drøbak og mer. Alle er velkommen.

  • Facebook Grunge
  • Instagram